مسعود فیروزی که در اختتامیه جشنواره ورزشی مددجویان مقیم مراکز ماده ۱۶ در کمپ حسنآباد مشهد سخن میگفت بر توانمندسازی اجتماعی مددجویان بهبودیافته از اعتیاد با ابزارهای مختلف و روشهای علمی، تأکید کرد.
وی با بیان اینکه در برخی تقسیمبندیهای کمتوانی و ناتوانی، معلولیت اجتماعی یکی از انواع معلولیتها محسوب میشود گفت: از دیدگاه ما، اعتیاد یکی از مظاهر معلولیت اجتماعی است زیرا فرد به خاطر عوارض ناشی از اعتیاد، علاوه بر اینکه دچار عزلت و انزوا میشود از بسیار مواهب زندگی اجتماعی نیز محروم میماند.
وی با تأکید بر اینکه این کمتوانی اجتماعی، ناشی از مقاومت اجتماعی و وجود موانع برای زندگی سالم است گفت: باید با کمک دولت، مسؤولان اجرایی، تشکلهای بهبودیافتگان، همیاران داوطلب و آحاد مردم تمام تلاش خود را برای کاهش و در هم شکستن مقاومت اجتماعی بکار بگیریم تا بهبودیافتگان، فرصت زندگی دوباره و حضور مفید در جامعه را بدست بیاورند.
فیروزی با ابراز خوشحالی از برگزاری جشنوارهی ورزشی در مراکز ماده ۱۶ گفت: ما از این پس برگزاری جشنوارهها و مسابقات فرهنگی هنری در مراکز اجباری را به طور جدی در دستور کار قرار میدهیم چون معتقدیم ورزش و هنر، دو مقولهای است که در توانمندسازی بهبودیافتگان به مثابهی یکی از گروههای معلولیت اجتماعی، تأثیر بسیار بالایی دارد.
وی خاطر نشان کرد: اعتماد به نفس، عزت نفس و جرأتمندی سه ویژگی است که در نتیجهی مشارکت فعال در رویدادهای گروهی و مسابقات فرهنگی هنری، رشد مییابد و زمینهی توانمندی و حضور فعال اجتماعی را فراهم میسازد.
وی با اشاره به یک نظریهی جامعهشناسی در خصوص خانوادهی گسترده و خانوادهی هستهای گفت: در گذشتههای دور تا همین قرن اخیر، خانواده به مفهوم محدود امروزی نبوده و شکل بسیار گستردهای داشته که هنوز هم در بعضی جوامع عشیرهای و کوچنشین باقی مانده است.
فیروزی گفت: در این خانوادهی بزرگ، اگر یک عضو دچار مشکل میشده، تمام افراد قبیله، عشیره یا خانوادهی بزرگ، او را یاری میکرده و مشکل و درگیری وی را حل میکردهاند.
وی خاطر نشان کرد: امروز که این خانوادهی گسترده در جامعهی مدرن و صنعتی از میان رفته، گروههای داوطلب اجتماعی، جای آن را گرفته و به خانوادههای هستهای کوچک که دچار گرفتاری و درگیری ضعف و بیماری میشوند کمک میرسانند و در کنار آنها، مسؤولان اجرایی و دستگاههای دولتی از جمله بهزیستی، نیز در حدودی که بودجه و امکانات دارند به گرفتاریهای اجتماعی و بحرانهای فردی و خانوادگی رسیدگی میکنند.
مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی با یادآوری تاریخچهی انجمنهای معتادان گمنام در مشهد گفت: در آن سالهای دور که کسی به این انجمنها و تشکلها اهمیت چندانی نمیداد ما در مجموعهای که فعالیت داشتیم مکانی در اختیار آنها گذاشتیم و همان همکاری و همراهی، تشکیلات آنها را تقویت کرد و صدها بهبودیافته در این انجمن، به پاکی ماندگار دست یافتند.
وی اظهار داشت: خوشبختانه امروز به شرایطی رسیدهایم که هر معتاد در هر نقطه و لحظهای اراده کند در کوتاهترین زمان ممکن به این انجمنها و تشکلها دسترسی دارد و میتواند برای قرار گرفتن در چرخهی بهبود و توانمند شدن اقدام کند.
در این جشنواره که با شرکت جمعی از مسؤولان قضایی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، اداره کل اتباع خارجی، مدیران تعدادی از کمپهای اجباری و مدیر کانون پرورش فکری برگزار گردید ۲۱ نفر از برگزیدگان جشنواره، هدایایی به رسم یادبود دریافت کردند.
این جشنواره به مدت یک ماه در دو رشته والیبال و تنیس روی میز برگزار شد.
نظر شما